Ondara muestra unida su rechazo frente al ataque homófobo sufrido en sus calles Ondara muestra unida su rechazo frente al ataque homófobo sufrido en sus calles
LaMarinaAlta.com
Buscador

Ondara muestra unida su rechazo frente al ataque homófobo sufrido en sus calles

07 de julio de 2023 - 09:59

El pasado sábado 1 de julio, a las 00:45 horas, Ondara sufrió una agresión homófoba. Diversas personas insultaron gritando «putos maricones» a personas que viven en una casa que lucía la bandera LGTBIQA+. Además, estos arrojaron líquidos sobre la bandera y huyeron corriendo sin ser identificados. Más tarde la bandera apareció rota.

Nerea Mallol, regidora de Igualtat i Dona de Ondara: «Tota forma de discriminació és completament inacceptable»

Como forma de mostrar su rechazo contra este tipo de ataques homófobos, la Associació Cultural Ocell convocó para la tarde de ayer, jueves, a las 21:00 horas, una concentración en señal de rechazo absoluto.

Una convocatoria que tuvo el éxito esperado, con vecinos, vecinas, representantes políticos y asociaciones de Ondara congregadas ante tales agresiones. Así, Ondara demostró unida su apoyo a las víctimas de la agresión con una multitudinaria convocatoria frente al Ayuntamiento.

El acto, que estuvo amenizado por la batucada Ondarattack, contó con la participación del escritor ondarenc Jovi Lozano, miembro de l'Associació Ocell, quien leyó un manifiesto preparado para la ocasión.

Manifiesto

Ens reunim hui ací, a 6 de juliol de 2023, arran dels greus incidents que tingueren lloc el passat cap de setmana al nostre poble, precisament tres dies després del significatiu 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI a nivell internacional. En primer lloc, agrair la valentia i determinació de les dues veïnes d’Ondara afectades per denunciar un cas que posa de manifest la importància de reivindicar els drets LGTBI que són, encara que a tants els moleste la bandera de l’arc iris, drets humans fonamentals. A elles, dir-los que tenen el nostre suport i estima, reflectits en aquest manifest i acte de denuncia.

Que un poble com Ondara, que no ha detectat mai en la seua història un acte d’homofòbia, siga ara, amb l‘entrada de VOX a les institucions, quan enregistre una agressió com la que ací ens reuneix, demostra les greus conseqüències de permetre que la ultradreta normalitze els discursos d’odi i la persecució de les persones i emblemes LGTBIQ+. Estem parlant d’un doble delicte ja que els autors d’aquest atac són adolescents i les institucions no poden estar alimentant l’aberració ideològica d’enaltir uns ideals i conductes feixistes que suposen un fracàs pedagògic col·lectiu.

Els Drets LGBT a la Unió Europea estan protegits pels tractats i les lleis de la Unió Europea (UE) i és per això que censurar o retirar símbols com la nostra bandera gai des de la Generalitat o els ajuntaments és totalment compatible amb agredir homosexuals ja que l’escenificació d’aquesta actitud és la legitimació de la discriminació i l’ocultació d’una realitat social innegable. El feixisme és precisament la negació de l’altre, l’assenyalament punitiu de l’altre, i estem parlant d’una regressió absoluta inèdita en la nostra democràcia que no permetrem de cap manera. Estiguen atents a aquest desgavell argumental, senyors artífex de les ideologies d’odi, perquè nosaltres hi estarem alerta des de l’altre costat: la franja del segle XXI que és la dels drets humans, la democràcia, la diversitat sexual i, evidentment, la nostra bandera LGTBIQ+.

Deja un comentario

    5.430
    1.669