Los seis ejes del PSPV de Celia Mas para transformar Pedreguer Los seis ejes del PSPV de Celia Mas para transformar Pedreguer
LaMarinaAlta.com
Buscador

Los seis ejes del PSPV de Celia Mas para transformar Pedreguer

22 de mayo de 2023 - 12:55

Celia Mas Puchol es la candidata a la Alcaldía de Pedreguer por el PSPV-PSOE. Licenciada en Sociología por la Universitat d'Alacant, actualmente trabaja con personas con diversidad funcional en la Asociación de Discapacitados de la Marina Alta (ADIMA).

Tras ser la tercera fuerza más votada en las elecciones municipales de 2019 en su localidad, el PSPV de Pedreguer apuesta por el liderazgo de Mas como futura alcaldesa. A continuación, la formación socialista nos cuenta un poco más sobre su candidata, así como las propuestas y los ejes sobre los que pretenden trabajar para «transformar» Pedreguer:

Celia és una dona valenta i decidida que aposta per una política local més pròxima a les persones, amable i pacient. «Cal escoltar molt, és necessari dedicar més temps a estar prop dels veïns».

La llista de candidates i candidats que l'acompanyen en aquestes Eleccions, són veïnes i veïns que tenen una trajectòria avalada socialment de bones persones, responsables i implicades en el seu municipi, que coneixen molt bé els problemes i estan disposats a treballar el que faça falta per a aconseguir dur a terme el seu programa electoral.

Presenta un projecte solvent i sòlid, fruit d'una anàlisi exhaustiva de les mancances i febleses existents en el seu municipi, que aporta solucions i oportunitats consultades amb tots els actors socials, consensuades i molt negociades. La participació i el coneixement és essencial. Només si coneixes pots transformar.

Celia vol fer de Pedreguer un poble més just, més net, més bell, més sa, més sostenible, més accessible i més inclusiu.

  • Més just perquè reduirà la taxa d'escombraries de les edificacions en disseminat perquè s'iguale amb la que s'aplica en el nucli urbà i impulsarà un parc d'habitatges en lloguer per a persones amb dificultats d'accés a l'habitatge.
  • Més bell perquè posarà en marxa un Programa d'Embelliment del municipi, millorant la neteja tant en el nucli urbà com en les zones de l'entorn natural del municipi, l'enllumenat públic, i la rehabilitació de façanes.
  • Més sa perquè incrementarà els controls de salubritat pública, instal·larà un sistema de descalcificació d'aigua potable i estudiarà la recollida de fibrociment.
  • Més sostenible, perquè crearà la Comunitat Energètica Local per a aprofitar els recursos renovables que tenim i activar la participació ciutadana, en una aposta pel desenvolupament de l'economia local i l'enfortiment dels llaços de la comunitat.
  • Més accessible, perquè millorarà la seguretat i la mobilitat de les veïnes i els veïns de Pedreguer, eliminant barreres arquitectòniques, reparant les voreres i implantant passos de vianants intel·ligents.
  • Més inclusiu, perquè adoptarà mesures per a convertir els espais d'oci, parcs infantils i zones esportives en zones accessibles i adaptades a les persones amb diversitat funcional.

Aposta per fer una bona gestió en el seu acompliment fiscal fent de l'Ajuntament de Pedreguer un Consistori exemplar, destinant més recursos a les veïnes i veïns més necessitades i necessitats i/o en risc d'exclusió.

Una de les característiques de Celia és la d'estar sempre prop de les persones més vulnerables, amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida, facilitar el seu dia a dia, impulsar la seva participació social i respectar les seves decisions. Per això recuperarà per a les jubilades i jubilats el seu antic local. Implantarà el Programa «Menjar a casa» i crearà l'Aula del Saber de les persones majors i un Servei d'Acompanyament i ajuda per a realitzar tràmits i documents. També fomentarà l'autonomia de les persones amb diversitat funcional, promovent mesures d'inserció laboral i la creació d'habitatges tutelats.

És conscient dels reptes que haurà d'abordar per a aconseguir un major desenvolupament de l'economia local que afavorisca la creació d'ocupació, i per això presenta mesures destinades reforçar el Turisme Local, implementant models alternatius i sostenibles al turisme convencional que facen de Pedreguer un referent com a destí turístic de proximitat. També posarà en marxa actuacions innovadores de dinamització del comerç de proximitat com a sector estratègic de l'economia, per a aconseguir que Pedreguer siga un pol d'atracció de consumidors de poblacions veïnes.

Celia és mare d'un xiquet de 9 anys i és molt conscient dels problemes que comporta la conciliació de la seva vida personal i familiar amb la seva vida laboral. Per a això promourà accions dirigides a crear condicions que afavorisquen a les persones treballadores. Una d'aquestes mesures és la de reduir les Taxes de l’Escoleta Infantil Municipal, que s'han incrementat el doble des de l'última legislatura, ampliar l'horari diari i el de vacances i promoure una oferta formativa rigorosa i continuada d'activitats extraescolars, impartides per personal qualificat en tots els col·legis del municipi.

Un altre aspecte rellevant de Celia és el seu amor pels animals, aquests éssers sentents que tant necessiten la nostra empara. Per a això crearà una protectora d'animals per a la recollida, acolliment i manteniment dels animals domèstics. «L'amor per totes les criatures vivents és el més noble atribut de l'ésser humà» (Charles Darwin).

Finalment, un aspecte que dirigeix la vida de Celia i que marca els seus senyals d'identitat. El seu feminisme. Creu en la transversalitat de gènere com a estratègia fonamental i eficaç per a l'avanç en la consecució de la igualtat entre homes i dones en les polítiques públiques, la qual cosa suposa contribuir a eliminar les desigualtats i impulsar tendències de canvi social.

En aquest context, Celia fa una aposta valenta i decidida: iniciar els tràmits per a l'aprovació d'una Ordenança Municipal per a l'Abolició de la Prostitució. Farem de Pedreguer un poble lliure d'explotació sexual.

Els Ajuntaments tenen competències i capacitat jurídica per a sancionar la prostitució com a forma de violència sexual i considerar-la com una activitat il·lícita i vulneradora de drets en l'espai públic. Podem multar a les persones que consumeixen o sol·liciten serveis sexuals i protegir les persones que exerceixen la prostitució com a víctimes de violència de gènere. La nostra fi és erradicar els prostíbuls, les màfies i el proxenetisme, en coordinació amb la resta de les administracions públiques.

Les nostres veïnes i veïns reclamen un Ajuntament més eficaç, que preste millors serveis, i que siga més eficient. Que advoque per la gestió directa dels serveis municipals, acabant amb l'externalització d'aquests, que sàpiga diferenciar entre demandes i necessitats, molt més pròxim i amable és l'objectiu de Celia i de la resta de candidates i candidats del PSPV a l'Ajuntament de Pedreguer.

Deja un comentario

    5.430
    1.669