Compromís per Pedreguer: «Lamentem que els socialistes no hagen volgut formar un acord de govern de progrés complint el pacte signat a nivell de País Valencià» Compromís per Pedreguer: «Lamentem que els socialistes no hagen volgut formar un acord de govern de progrés complint el pacte signat a nivell de País Valencià»
LaMarinaAlta.com
Buscador

Compromís per Pedreguer: «Lamentem que els socialistes no hagen volgut formar un acord de govern de progrés complint el pacte signat a nivell de País Valencià»

16 de junio de 2023 - 09:01

El gobierno en Pedreguer sigue sumido en una incógnita. Según ha informado Compromís per Pedreguer, la fuerza más votada en el municipio aunque sin obtener mayoría absoluta, un pacto con el PSPV-PSOE no es posible a poco más de 24 horas para el pleno de investidura que conformaría gobierno para los próximos cuatro años.

Los valencianistas han hecho públicas las intenciones de los socialistas de pedir la Alcaldía de Pedreguer en todas y cada una de las reuniones que se han mantenido entre los dos grupos. Un total de cuatro encuentros que no han servido para llegar un acuerdo que garantice la continuidad de Compromís al frente del Ayuntamiento de forma relajada.

«Lamentem que els socialistes no hagen volgut formar un acord de govern de progrés complint el pacte signat per les formacions progressistes a nivell de País Valencià», afirman los valencianistas haciendo referencia al acuerdo firmado entre las formaciones del Botánic (PSPV, Compromís y Esquerra Unida) para garantizar el mayor número de alcaldías progresistas en todo el territorio valenciano.

A continuación se reproduce el comunicado de Compromís per Pedreguer que explica cómo se han desarrollado las semanas de reuniones para alcanzar posibles acuerdos de cara a la formación de la nueva corporación municipal:

En les últimes setmanes hem mantingut negociacions amb representants del PSPV-PSOE local, que s’han desenvolupat com detallem a continuació.

La primera reunió tingué lloc el 5 de juny, quan se’ls demanà que exposaren les seues idees sobre la governabilitat municipal de cara a la nova legislatura, atés que la nostra formació es plantejava tres opcions possibles: un acord de govern progressista conjunt, un acord de govern progressista amb el PSOE a l’oposició i un govern progressista de COMPROMÍS en minoria sense el suport socialista. L’única proposta plantejada aleshores per les representants del PSOE fou l’exigència de l’Alcaldia (sense indicació de temps), proposta que ens comprometérem a traslladar a la nostra assemblea local.

La segona reunió tingué lloc el divendres dia 9, quan les representants socialistes plantejaren únicament dos dubtes (sense portar cap altra proposta concreta): la disponibilitat a cedir l’Alcaldia (sense indicació de temps) i què significaria un acord de govern entre les dues formacions. Aleshores des de COMPROMÍS, després de la consulta prèvia a l’assemblea local, plantejàrem la conveniència que el govern continuara en mans de la força més votada de l’esquerra i aportàrem una proposta d’acord de govern progressista entre els dos partits (que adjuntem) consistent en, entre altres coses, la cessió als socialistes d’àrees com Urbanisme, Igualtat, Diversitats i Polítiques Inclusives, Sanitat i Benestar Social i Comerç i Indústria, àrees de treball que considerem en sintonia amb les propostes electorals dels socialistes i sobre les quals ens mostràvem disposats a negociar en tot moment. La proposta d’acord incloïa la presència a la Junta de Govern, la 1a i 5a tinences d’Alcaldia i una retribució exclusiva per a la 1a tinent d’Alcaldia i aquelles altres parcials considerades necessàries per a realitzar convenientment el treball de govern. Les representants socialistes manifestaren que consultarien la proposta i hi respondrien.

La tercera reunió tingué lloc el dimecres 14 de juny, quan les representants socialistes reiteraren la seua exigència unilateral de l’Alcaldia (ara, durant 2 anys) i presentaren una proposta alternativa a la plantejada per COMPROMÍS en la reunió anterior, que ens comprometérem a estudiar. Preguntades les representants socialistes sobre quina seria la seua postura en el Ple d’investidura, respongueren que tenien intenció presentar i votar la seua pròpia candidatura, independentment de la possibilitat que el PP també li donara suport. Des de COMPROMÍS es recordà que aquesta actuació és contrària a l’ACORD D’INVESTIDURA D’ALCALDIES signat el 12 de juny entre PSPV-PSOE, COMPROMÍS i EU (que adjuntem), el qual indica que:

“En els municipis on el partit més votat haja estat algun dels signants, li correspondrà l’alcaldia. Així, es procurarà que, com a mínim, cap altre partit presente candidatura a l’alcaldia o el vot directe si així ho acorden els col·lectius locals.”
En la quarta reunió, mantinguda hui (dia 15 de juny) després de reunir l’assemblea local, COMPROMÍS ha reiterat la seua disponibilitat a negociar les delegacions i dedicacions, així com la seua voluntat ferma de complir l’acord signat per les formacions a nivell nacional el 12 de juny. Les representants socialistes han indicat llavors que si no accedien a l’Alcaldia donaven per finalitzades les negociacions i han afirmat que, al seu parer, l’acord de 12 de juny no és aplicable al cas de Pedreguer, deixant, doncs, oberta la porta a una possible investidura de la candidata socialista amb els vots del PP.

Des de COMPROMÍS lamentem que els socialistes no hagen volgut formar un acord de govern de progrés complint el pacte signat per les formacions progressistes a nivell de País Valencià, un pacte que pensem que té total validesa i aplicació al nostre poble i que ens permetria treballar conjuntament en benefici de la ciutadania de Pedreguer. Reiterem la nostra disposició a continuar negociant, sobre les bases d’allò plantejat als socialistes en l’última reunió, sempre que no es produïsca la investidura de la candidata socialista amb els vots del PP.

Deja un comentario

    5.430
    1.669