LaMarinaAlta.com
Buscador

Rubén Martínez Dalmau, Vicepresidente segundo de la Generalitat: «Es un mérito incuestionable dar vida a un nuevo medio de comunicación»

14 de abril de 2021 - 10:00

Vull expressar la meua més sincera felicitació pel naixement d'aquest nou mitjà de comunicació. Sens dubte, els mitjans són imprescindibles per al bon desenvolupament de la democràcia i el seu paper és essencial en el funcionament de l'Estat de dret. Per això, donar la benvinguda a lamarinaalta.com és sinònim de més democràcia i més llibertat. Augure que ho siga fent possible el pluralisme, independència, rigor i qualitat dels continguts, uns ingredients que han de ser el millor aval per a obrir-se camí.

L'accés a la informació és un dret bàsic, per això una societat lliure necessita una premsa independent que permeta a la ciutadania conéixer el que succeeix per a actuar en conseqüència. Més encara quan es tracta, com en aquest cas, de premsa comarcal, amb veu i mirada de proximitat. Premsa que ha de contribuir a la vertebració comarcal i ser altaveu de les reivindicacions de les seues gents i dels seus pobles. Ser, en definitiva, notaris de la història d'allò que ens envolta, que ens inquieta i ens commou.

Com ocorre en tantes altres comarques del sud del País Valencià, la Marina Alta ha estat oblidada en matèria d'habitatge públic i de polítiques verdes pels diferents governs de la Generalitat i Estatal. Tal vegada molt oblidada. És per això el meu ferm compromís per fer virar aquesta situació. Amb aquest propòsit estem duent a terme des de la Conselleria polítiques transformadores, perquè volem fer efectiu i garantir el dret constitucional a l'habitatge, a més de dur endavant la coordinació de les polítiques del Consell en matèria de transició ecològica i sostenibilitat ambiental.

La Marina Alta és la terra dels meus pares, dels meus avis; la terra, el cel i la mar que em van veure nàixer. Per a mi és també la meua casa, és la vista del Cap Negre, la de l'illa del Portitxol amb el Montgó al fons, al Cap de Sant Antoni o la cala de la Granadella, un paradís i alhora l'eterna dicotomia d'acariciar el sublim i del tot pendent, tot el que encara ens queda per fer.

En referir-me a la Marina Alta, no puc deixar d'evocar un dels noms més il·lustres del periodisme i la literatura com va ser Bernat Capó. El seu periodisme sagaç i crític va bussejar en el més profund de la nostra societat sense cap mena de mordassa. La seua literatura infinita es va endinsar amb ànsia en la cultura popular: ningú com ell ha sabut conjuminar els incomparables racons de la nostra comarca a inusitades històries de moriscos o bandolers. Històries que encara hui en dia conformen la màgia d'una terra que ens enamora.

Vull reiterar la meua felicitació i reconéixer el mèrit inqüestionable que és donar vida a un nou mitjà de comunicació. Aliar-se amb els reptes de la societat actual i adaptar-se als nous escenaris mediàtics en temps de pandèmia suposa un esforç extraordinari, diria que titànic, de tot l'equip de lamarinaalta.com. Enhorabona!

Rubén Martínez Dalmau
Vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Deja un comentario

    3.963
    1.148