Opinión Socialistes Marina Alta: «De les cendres sortirem» Opinión Socialistes Marina Alta: «De les cendres sortirem»
LaMarinaAlta.com
Buscador

Opinión Socialistes Marina Alta: «De les cendres sortirem»

19 de agosto de 2022 - 10:34

Durant la darrera setmana hem viscut moments molt difícils en la Marina Alta, i amb tota la prudència que cal en aquests moments, estem esperant l'anhelada notícia de donar per extingit l’incendi que es va iniciar a la Vall d'Ebo i que ha assolat gran part del nostre interior. Dit incendi ha posat a prova la resistència, física i anímica, de tots els que estimem la Comarca. La ràbia i impotència d'observar a part del nostre territori cremar sense control era palpable en cada comunicació, en cada conversa o missatge en xarxes socials, però també hem vist grans dosis de solidaritat, d'esforç, d'empatia i d'unió.

Som una Comarca unida a les bones, però també quan el vent bufa en contra. Han sigut moltes persones les que han treballat de valent, que han perdut hores de son i han estat al peu del canó, o moltes altres, que saben que no podien fer res, s'han oferit a les poblacions afectades per al que necessitaren. Moltes gràcies a totes elles.

I DE LES CENDRES SORTIREM, perquè tot no s'acaba en l'extinció de l'incendi. Ara toca fer reviure tot allò que ens ha llevat el foc, i ho hem de fer amb el seny suficient per a intentar evitar que ens torne a passar. Per això, els Socialistes de la Marina Alta, ja ens hem posat a disposició del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a afrontar la reconstrucció mediambiental, social i econòmica que els municipis afectats, i la Marina Alta, necessitem.

Entenem que és moment de començar a parlar d'un pla integral on tots els agents econòmics i socials i les administracions públiques: locals, comarcals, provincials i autonòmiques, amb el full de ruta que experts, la participació ciutadana i la ciència ens marquen, posem tot els esforços per a fer una Comarca més resilient als fenòmens adversos que vinguen en un futur.

Ja hi ha una experiència prèvia, el Pla de Regeneració de la Vega Baja (VEGARENHACE) nascut després de la DANA del setembre de 2019. Nosaltres ara hem d'apostar pel pla de regeneració similar, és el que necessita el nostre territori i la nostra gent. I ací, els Socialistes de la Marina Alta en volcarem.

Salut i Comarca.

1 Comentario
  1. juan dice:

    Se ató los botines, miró a sus compañeros, primero al cinco, le miró el pelo, los rasgos, el porte, pasó al ocho, luego al tres. Todos sonreían, seguros del triunfo. Miró la pared, pegado con cinta, estaba una estampa de cristo crucificado. http://www.dolar-a-euro.es Se fijó en la cinta, era de papel, no quería centrarse en el cristo. Al final lo miró. Respiró hondo, a medida que sacaba el aire pedía. Te pido que me ayudés Quiero ser normal. Te prometo, hacer un hospital donde me lo pidas quiero ser normal. Jugar como todos ellos. Empezó a caminar hacia el túnel, miraba todo, sus compañeros, ayudantes, técnicos. Todo iba bien, ya casi lo tenía se que, podía controlarlo. Los pasos retumbaban y el grito de la gente aumentaba.algo lo frenaba, se obligo a mantener la calma. Miró las puntas de sus botines, ya no podía volver atrás, apareció la escalera, llegó al centro de la cancha, no quería levantar la cabeza.


5.430
1.669