Opinió Compromís Pego: «S’aproven les bases de Pego Golf, tot i les advertències de macances de Compromís» Opinió Compromís Pego: «S’aproven les bases de Pego Golf, tot i les advertències de macances de Compromís»
LaMarinaAlta.com
Buscador

Opinió Compromís Pego: «S’aproven les bases de Pego Golf, tot i les advertències de macances de Compromís»

04 de noviembre de 2022 - 23:48

“Es nota que s’acosten eleccions i cal tornar a traure l’eterna promesa de les 1.300 cases i el camp de golf, hem assenyalat moltes voltes que això és una mentida per a enganyar al poble i treure vots amb les esperances de la gent. Ja ho vam dir en 2018, el projecte estava caducat i l'alcalde ens va dir mentiders. Després, quan van passar les eleccions de 2019 van caducar el programa i li van llevar la condició d’agent urbanitzador a l’empresa, tal com
nosaltres havíem dit. Ara tornarà a passar el mateix” assegura Àngel Oltra.

Tots els partits de la corporació, excepte Compromís, van votar a favor de la proposta de les bases tot i que “en l’únic informe fet pel personal tècnic de l’ajuntament es diu que als informes jurídics emesos pel despatx contractat per l’equip de govern, no es parla de la caducitat de la Declaració d’Impacte Ambiental ni fa cap referència al que això comporta segons la Llei d’Ordenació del Territori Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, ni a la Llei d’Avaluació Ambiental estatal; tampoc fa referència a la manca d’acreditació de la inviabilitat de la gestió del programa per part dels propietaris. Per molt que Enrique Moll diga que s’ha reunit amb l’associació de propietaris, això no suposa que s’haja comunicat la possibilitat a totes les persones propietàries si volen o no fer-se càrrec d’eixa gestió com marca la llei.

Per tot això, pensem que s’acaben d’aprovar unes bases inconsistents que no faran més que aportar inseguretat jurídica a l’empresa que vulga optar, si és que existeix, i donar temps a l’equip de govern i la resta de partits fins a les eleccions per continuar venent la moto que fa disset anys ens volen vendre”.

Segons el regidor “no té sentit entestar-nos en un projecte del 2005, després d’haver passat una crisi, una pandèmia i estar enmig d’una nova crisi, i continuar pensant que el model de construcció depredadora de territori ens salvarà de no sabem ben bé què. Hem de recordar que a Pego tenim diferents PAI en vigència i amb els carrers fets i que encara no s’han completat, com Penya Roja, Mostalla, Monte Pego, la Verdala, i a més tenim tot el poble ple de cases buides. No cal destrossar el nostre terme per a res, i menys en un moment en el qual el que falten són obrers, no terrenys per construir”.

Biblioteca Municipal

L’altre tema del ple d’anit va ser la proposta del PP perquè la nova biblioteca municipal es diga “Cervantes”, i l’esmena presentada per Compromís. Una esmena necessària segons paraules del regidor Edu Alcina, “és una llàstima que el PP no ens acceptara l’esmena, ja que la seua proposta suposa negar la participació fixant el nom “Cervantes”.

Nosaltres volem un vertader procés participatiu de tria del nom de la biblioteca que vaja més enllà del que va proposar el govern municipal, demanem que la ciutadania propose noms de dones de la cultura i la ciència pegolina i que es decidisca pel veïnat en votació oberta. Entenem que hi ha un deute amb les dones al nostre poble quan observem l’insuportable desequilibri als carrers de Pego amb 72 noms d'homes i 9 de dones. Cal treballar en favor de la igualtat visibilitzant les dones al nostre nomenclàtor, i avançar en trencar eixe desequilibri, no com el govern municipal que afirma que la paritat és escollir entre els noms d’un home i una dona sense importar quina és la situació real al nostre poble”.

Deja un comentario

    5.430
    1.669