Los trabajadores del Departamento de Salud de Dénia se concentran contra los recortes en «derechos laborales y atención sanitaria» Los trabajadores del Departamento de Salud de Dénia se concentran contra los recortes en «derechos laborales y atención sanitaria»
LaMarinaAlta.com
Buscador

Los trabajadores del Departamento de Salud de Dénia se concentran contra los recortes en «derechos laborales y atención sanitaria»

23 de abril de 2024 - 16:20

Este mediodía, trabajadores del Departamento de Salud de Dénia se concentraron frente al hospital de Dénia para expresar su desacuerdo con los recortes en derechos laborales y atención sanitaria implementados por la Conselleria de Sanidad. La manifestación, organizada por los sindicatos CC. OO., UGT e Intersindical Salud, reflejó el malestar del personal sanitario con las últimas medidas adoptadas.

La manifestación estuvo liderada por los administrativos, quienes han estado movilizándose durante un tiempo para exigir mejoras en sus condiciones laborales. Según el comunicado leído durante la concentración, los trabajadores denuncian que estas políticas deterioran tanto las condiciones laborales como la calidad de la atención médica ofrecida a los pacientes. Esta protesta no se limitó a Dénia, sino que se replicó en otros centros de trabajo de la Conselleria de Sanidad en toda la Comunitat Valenciana, involucrando a trabajadores de la sanidad pública en general.

Durante la concentración, los trabajadores han leído el siguiente manifiesto:

Hui ens concentrem davant les portes dels centres de treball per mostrar el nostre rebuig a les retallades, tant en drets laborals com en l'atenció sanitària, derivades de les últimes mesures adoptades pel conseller Marciano Gómez.

Aquestes mobilitzacions, convocades per CCOO PV, UGT-PV i Intersindical Salut, evidencien el malestar del personal de la Conselleria de Sanitat amb unes polítiques que empitjoren les condicions laborals i també, la qualitat assistencial.

Exigim al Govern de Carlos Mazón que complisca els acords signats la passada legislatura i implante ja la jornada de 35 hores. I exigim que ho faça sense peatges ni xantatges com els que la Conselleria tracta d'imposar, a través de la negociació a la baixa del Decret de jornada.

Aquests deu mesos de legislatura estan sent nefastos per als treballadors i les treballadores de la sanitat pública valenciana. Tots els canvis realitzats pel Partit Popular pivoten, d'una banda, en una pèrdua de drets i, d'una altra, a esprémer al màxim el personal per intentar compensar el dèficit de plantilla, sense que el Consell haja presentat ni una sola mesura de reforç estructural de recursos humans. I tot això, amb presses i sense possibilitat d'una negociació real. El Decret llei que regula les macroàrees i que implicarà mobilitat forçosa del personal, ni tan sols va ser consultat
prèviament amb els sindicats.

Sanitat s'escuda en la fal·làcia que el seu objectiu és millorar l'accés a l'assistència sanitària, però la realitat és que, en empitjorar les condicions del personal, fa menys atractiu el sistema sanitari, fomenta la fugida de professionals a altres comunitats o sectors i crea un clima laboral advers per a la plantilla i la ciutadania.

El Partit Popular és responsable de la situació actual de la sanitat valenciana i pretén aplicar ara la mateixa recepta amagada en una falsa voluntat de «millorar l'assistència sanitària». Recordem al conseller que l'època de retallades ja ha passat. Que amb aquesta només es va aconseguir deteriorar el sistema públic de salut.

Hui diem alt i clar que no estem disposats a tolerar aquest atropellament. Exigim a Marciano que pose fi a les polítiques de retallada i d'explotació del personal, que reforce les plantilles i que es complisca amb els acords. Volem la implantació de les 35 hores sense paranys ni peatges i diem NO a la mobilitat forçosa i exigim un accés a l'ocupació pública en igualtat de condicions.

Tornarem a concentrar-nos el 30 d'abril en la Conselleria, el 7 de maig en els centres de treball i el 14 anirem al Palau. Animem a tots els treballadors i les treballadores i a la resta de sindicats a participar en totes les mobilitzacions convocades.

1 Comentario
  1. Eugeni dice:

    A ver lo que piden es trabajar menos horas cobrando lo mismo entiendo . Por pedir están en su derecho pero esto lo pagamos nosotros . Difícil entender como trabajando menos van a dar mejor servicio . Cuál es la “retallada”?
    Más bien parece actividad sectaria de la izquierda igual que vienen haciendo en Madrid sin ningún éxito . Más de lo mismo .


5.430
1.669