La Marina Alta unida clama contra todas las violencias machistas en Gata de Gorgos La Marina Alta unida clama contra todas las violencias machistas en Gata de Gorgos
LaMarinaAlta.com
Buscador

La Marina Alta unida clama contra todas las violencias machistas en Gata de Gorgos

26 de noviembre de 2023 - 10:29

Unas 250 personas se reunieron ayer, 25 de noviembre, en Gata de Gorgos para iniciar una marcha contra todas las violencias machistas. Siete colectivos feministas de la Marina Alta organizaron la manifestación para organizar a la comarca en el Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer.

Col·lectiu feminista de Gata, Assemblea feminista de Xàbia, Comissió de la dona-Associació de veïnes de Jesús Pobre, Comissió d’igualtat Ondara, Racó Lila, Reacció feminista y la Muixeranga de la Marina Alta fueron las asociaciones que se convocaron, junto a la ciudadanía, en la plaça Roja de Gata para recorrer las calles del municipio unidos por la lucha feminista. La Muixeranga ofreció diversas figuras en distintas localizaciones hasta completar el recorrido en la plaça de l'Esglesia.

Allí, las representantes de los colectivos feministas comarcales tomaron el micro para leer alto y claro el manifiesto del 25N. La conmemoración finalizó con una actuación de la Escola municipal de dansa de Gata de Gorgos y con el grupo Oxigen.

Manifiesto completo

El 25 de novembre és el dia per l’erradicació de les violències masclistes, i també és el dia en què les feministes de la Marina Alta i de tot el país ens unim per alçar la veu davant el patriarcat, l’extrema dreta i el seu discurs: recordant a les germanes Mirabal, aquelles que varen perdre la vida defenent els nostres drets, i recordant també a totes les que han estat, estan i estaran en aquest moviment emancipador i soror.

La violència masclista és un problema estructural arrelat al sistema patriarcal, capitalista i colonial. Aquesta violència mostra un problema en el model de masculinitat i la necessitat d’un canvi per poder generar relacions des de la igualtat i sense opressions.

Davant la violència masclista, necessitem més autodefensa feminista per trencar amb la idea que les dones hem d’estar sotmeses i passives. Recuperar autonomia, autoestima i capacitat de decidir i ser subjectes actius, per poder donar resposta a una situació de violència que ja dura massa.

El model individualista genera aïllament i solitud, per això apostem per un model de vida més comunitari. Establir relacions de solidaritat i suport mutu entre nosaltres és preocupar-se per les veïnes, companyes, amigues. És important teixir una xarxa per sostenir el dia a dia, i comptar amb persones de confiança a qui poder recórrer.

Volem viure vides que valguen la pena, per això defensem el feminisme per canviar-ho tot, i sabem que l’alliberament de les dones de classe treballadora només serà possible per mitjà de l’organització i la lluita col·lectiva.

JUNTES I ORGANITZADES SOM MÉS FORTES!

El que estem veient a l’Afganistan, Iran, Nicaragua, els països del Sahel, Ucraïna i també Palestina posa en alerta el moviment feminista. Sabem que les guerres perjudiquen a tota la població, a la cultura, a la societat, al planeta i a totes les esferes de la societat. Però també sabem que les dones són les més perjudicades en aquests contextos bèl·lics, perquè s’utilitzen els seus cossos com territoris a conquerir, com a camps de batalla, sotmetent-les a violacions, vexacions i a la seu pròpia mercantilització fins a arribar als assassinats més cruents. No podem permetre que el nostre poble gire el cap mentre massacren altres.

El moviment feminista alça la veu contra les guerres, contra el colonialisme, contra els totalitarismes i també contra l’extrema dreta, que guanya terreny arreu del món. Una onada reaccionària que ens assenyala a les feministes i banalitza la nostra lluita, negant la mateixa violència de gènere. Una violència estructural que ha sigut combatida pel moviment feminista, conquerint drets que no devem oblidar, que no podem donar per assentats, sinó que s’han de lluitar i defendre cada dia, fins a la caiguda total i definitiva del sistema patriarcal. EL FEMINISME ÉS ANTIFEIXISTA. Per això, ARA MÉS QUE MAI, la lluita està al carrer.Des del passat novembre, 99 dones han sigut assassinades a l’Estat Espanyol, a més d’una xiqueta i un xiquet per la violència vicària. Les violacions i les violacions grupals han augmentat de forma exponencial, i totes sabem que aquestes xifres escandaloses són únicament el punt visible i més cruel de l’iceberg de la violència masclista.

Malgrat comptar amb un marc jurídic, el Pacte d’Estat i el Pacte Valencià contra la violència masclista i de gènere, el seu desenvolupament i la seua aplicació continuen sent insuficients i molt sovint inoperants, i ara amb l’extrema dreta a les institucions, la nostra legislació està en risc greu de retrocés. Per tot açò:

-EXIGIM que consideren les polítiques d’igualtat entre dones i hòmens prioritàries i irrenunciables. TERRORISME MASCLISTA, QÜESTIÓ D’ESTAT.

-EXIGIM la incorporació de la prevenció de la violència de gènere en tots els plans d’igualtat.

-EXIGIM que es garantisquen els drets de les dones víctimes de violències masclistes i facilitar-los tots els recursos de protecció i ajuda suficients per a cobrir les necessitats econòmiques, de salut, residencials, formatives i laborals. Perquè són les dones, especialment les dones migrants, amb discapacitat, les majors, les de l’àmbit rural, i les víctimes de violència masclista, les més afectades per les retallades dels serveis públics.

-EXIGIM que el sistema judicial no utilitze la falsa Síndrome d’Alienació Paternal (SAP), que es retire la pàtria potestat, la custòdia compartida imposada i el règim de visites a maltractadors i abusadors. UN MALTRACTADOR I UN ABUSADOR NO ÉS UN BON PARE.

-EXIGIM que es dote de més recursos humans i econòmics al sistema judicial i que hi haja oficines d’atenció especialitzades a les víctimes i jutjats de violència sobre les dones en cada partit judicial. Continuem reclamant formació obligatòria en igualtat i prevenció de violència masclista a tots els operadors jurídics. JA N’HI HA PROU DE JUSTÍCIA PATRIARCAL.

-EXIGIM que es garantisca la protecció dels drets, la regulació i el dret d’asil a totes les dones migrants.

-DEROGACIÓ DE LA LLEI D’ESTRANGERIA i tancament dels Centres d’Internament de Persones Estrangeres (CIEs), on se’ls priva de llibertat sense haver comés cap
delicte.

-EXIGIM el control i seguiment dels protocols contra l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de gènere per a previndre i erradicar les violències contra les dones en els centres de treball, des dels camps i l’hostaleria, a l’esport i les arts, des dels treballs no qualificats a les elits.

-EXIGIM que s’agilitze l’adaptació de la legislació amb el ja ratificat al Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT) i que es garantisquen els drets de les treballadores de la llar.

-DENUNCIEM la violència obstètrica i exigim el dret a l’AVORTAMENT SEGUR I GRATUÏT i que els nostres drets sexuals i reproductius siguen atesos des del sistema sanitari públic amb independència de la localització geogràfica.

-DENUNCIEM la violència de l’explotació reproductiva, que s’aprofita de dones precàries per a mercantilitzar els seus cossos amb la compra d’òvuls i amb els ventres de lloguer.-EXIGIM que es derogue la instrucció que permet la inscripció en el registre civil de xiquetes i xiquets víctimes de compravenda mitjançant la pràctica neoliberal dels ventres de lloguer.

-DENUNCIEM la violència sexual cada vegada més brutal i perpetrada cap a les dones més joves en espais lúdics.

-DENUNCIEM el tràfic i les màfies de proxenetes, que es sustenta en la deshumanització de les dones, xiquetes i xiquets. i EXIGIM que es perseguisquen aquests crims.

-DENUNCIEM la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats.

-EXIGIM que s’implemente la coeducació i l’educació afectiva i sexual amb perspectiva feminista en tots els cicles i àmbits educatius, i un compromís actiu dels actors socials per acabar amb l’assetjament i la violència sexual. També que els mitjans de comunicació, les xarxes socials i tots els àmbits de creació de contingut es comprometen amb la cultura de la diversitat LGBTIQ+ i del feminisme. LA IGUALTAT S’APRÈN.

-EXIGIM una educació pública, laica, lliure de la ingerència d’idiologies religioses contràries a l’educació científica i al principi de llibertat i d’igualtat i diversitat.

-DENUNCIEM l’assetjament i violència que pateixen les dones a les xarxes socials i exigim un major control de banda de les administracions que garantisca l’acompliment de la - legislació per part de les empreses responsables.

-DENUNCIEM el patriarcat, el colonialisme i el capitalisme depredador que estan acabant amb els recursos naturals i amb les formes de vida i les cultures locals, tant en els països del Sud Global com també en la nostra terra. El sistema neoliberal global provoca conflictes i guerres d’extractivisme per apropiar-se dels recursos naturals que són causa d’empobriment i de violència i que afecten especialment la llibertat i la vida de les dones.

-EXIGIM que els governs no siguen còmplices de la violència exercida per les transnacionals contra les activistes i contra el planeta. Denunciem l’assassinat de les dones defensores del territori.

-EXIGIM amb urgència una millor ambició de les polítiques de lluita per l’emergència climàtica i per la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic, que les dones pateixen amb major violència.

-DENUNCIEM la violència econòmica que el sistema capitalista i patriarcal imposa a les dones, concretament en condicions de discriminació laboral i la limitació dels seus drets actuals i futurs. EL FEMINISME ÉS ANTICAPITALISTA

-EXIGIM la reorganització socioeconòmica del nostre sistema productiu, orientant-lo cap a una economia de les cures que prioritze els treballs necessaris per al sosteniment de les nostres vides, que es valoren socialment i econòmicament, que siguen assumits per tota la societat i que no recaiguen només sobre les dones.

-EXIGIM que s’augmenten els pressupostos per als serveis públics, ja que la seua retallada i la seua privatització discrimina i perjudica especialment les dones. La violència masclista contra les dones i les xiquetes és la violació de drets humans més generalitzada d’una part a l’altra del planeta; què s’acarnissa més encara contra les dones de classe treballadora, les més vulnerables, les més empobrides.

-DENUNCIEM la turistificació de la nostra comarca, amb les conseqüents dificultats d’accés a la vivenda, desarrelament i precarització laboral, circumstàncies que dificulten la supervivència i resistència contra les violències masclistes.Per tot això, avui som aquí, perquè, ARA MÉS QUE MAI, defensem la democràcia i ens volem vives, lliures i unides. Denunciem la violència masclista i diem alt i clar que EL MASCLISME ENS MATA. VOLEM, ARA MÉS QUE MAI, UNA VIDA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES!!! VISCA, VISCA, VISCA, LA LLUITA FEMINISTA!!!!

Deja un comentario

    5.430
    1.669