Mark Tanner i Shona Crombie aconsegueixen el podi de la X Volta Popular de Calp Circuit a Peu Marina Alta Mark Tanner i Shona Crombie aconsegueixen el podi de la X Volta Popular de Calp Circuit a Peu Marina Alta
LamarinaAlta.com
Cercador

Mark Tanner i Shona Crombie aconsegueixen el podi de la X Volta Popular de Calp Circuit a Peu Marina Alta

06 de març de 2023 - 09: 47

El cap de setmana passat es va dur a terme la segona prova del Circuit a Peu Marina Alta. Aquesta vegada va tocar a Calp ser l'escenari de la prova comarcal a la seva X Volta Popular en homenatge a Paul Megson.

Els vencedors de la competició van ser Mark Tanner, del CA Vicky Foods Athletics que va liderar la classificació absoluta masculina, i Shona Crombie a l'absoluta femenina.

Tanner, que també va ser primer a la categoria Veterans A, va completar els 9.200 metres de distància en 29:52 minuts. El podi masculí el van completar Freddy Ovett, Sènior del C Soir Running, que va ser segon amb 29, i Juanan Fernández, Veterà B del CA Benidorm, tercer amb un temps de 54.

A la categoria femenina, la vencedora Shona Crombie va finalitzar amb un registre de 35:05, seguida per l'atleta del C Triatló La Vila Andrea Santonja, a 36:19, i tancant el podi del Club Atletisme Cametes de Pedreguer, Marta Pérez, amb un temps de 36:35.

Corredors locals

Pilar Rodríguez, del CA iRun Calp, que a més va ocupar el segon calaix de la seva categoria Veterana D, va ser la primera atleta local d'entre les seves companyes d'equip amb un temps de 40:15, seguida per la Senior Estefania Coca, 45:50, i María José Rojo Veterana C, 46:44. Elles van completar el podi local femení.

En nois, el calpí Veterà A Juan Pedro García, del C Triatló Torrevella, va ser qui va ocupar el calaix més alt del podi, amb un temps de 31:35, seguit del també calpí i Veterà A Javier Giner, del CD kamikaces Gang, que va realitzar un temps de 32:35 ocupant el segon calaix. El també calpí Aitor Cabezas, del CA iRun Calp, amb un temps de 32:55, va pujar al tercer esglaó.

Alta participació a la prova

Infinitat de clubs arribats de tots els racons de la geografia de la Comunitat Valenciana i de fora, van arribar per participar a la prova, que va arrancar a les 10 del matí, amb gran afluència. 1.100 corredors van prendre la eixida, dels quals 1.060 van aconseguir la medalla de acabador.

La cursa va acabar a l'avinguda Gabriel Miró, completant un recorregut molt bonic que va permetre als els corredors conèixer les Salines i el litoral de la Platja de la Fossa, Platja del Bol, així com les restes arqueològiques dels Banys de la Reina, amb el testimoni excepcional del Penyal d'Ifac.

Resultats infantils i juvenils

Cap a les 12 del migdia, va arribar el torn per als més joves. Sobre tres-cents joves atletes distribuïts per diferents categories, els Barrufets i els Pre-Benjamins categories que no puntuen al Circuit, van donar pas a les categories des de Benjamí a Juvenils, que si puntuen.

Gemma Frances Vila, del CA Bèrnia, amb un temps de 0:02:43, per mil·lèsimes es va imposar a Lara Fornés Català del LLebeig Xàbia. Aquesta va ser vencedora a la primera cursa celebrada a la seva població celebrada el cap de setmana anterior. Karl Jerndahl, del CA La Nucia, amb un temps de 0 en masculí, van ser els vencedors de la seva categoria de Benjamí amb una distància de 02 metres.

En categoria Aleví, els millors van ser Jindra Pospil, del CA Dianium Bàlearia, repetint victòria, dos de dos del Circuit, amb un temps de 0:02:26, ​​recorrent una distància de 900 metres i Inés Sánchez Sánchez, del CA Silla, a 0:03:39, va ser la primera noia.

Els Infantils, en aquesta ocasió, van recórrer 1350 metres, repetint novament victòries Maria Devesa Buigues, a 0:04:38, del CA Llebeig de Xàbia, i Paco Arasteny Bonet, del CA Puçol, amb 0:04:24.

Els més ràpids a completar els 1500 metres de categoria Cadet, van ser Marco García Torres, del CA Dianium Bàlearia, a 0:03:54, i Anna Caravaca Sala, del CE Dorsal 19 Pego, amb un temps de 0:09:07, repetint victòria de nou a Calp.

Els Juvenils tancarien el matinal de curses completant els 2300 metres programats per a aquesta ocasió. L'ondarenc, que corre amb el CA Dianium Bàleària, Roc Martí Soldevila, va tornar a ser el més veloç de la categoria, amb un temps de 0:05:57. La seva companya d'equip Sofia Martínez Bertomeu, a les 0:07:05, va ser la primera cadet en aquesta ocasió, per davant de Celia Fornés Blázquez, del CA Gata.

Es poden consultar totes les classificacions a les pàgines web del Circuit a Peu Marina Alta y Somesport .

La propera prova del Circuit a Peu serà la XXIV Volta Popular Gata de Gorgos, que tindrà lloc el diumenge 12 de març sobre una distància de 9,6 quilòmetres. Les inscripcions estan obertes a la web de Somesport.