Ítaca (Calp), Teamtac (Dénia) i Ardora III (València), es coronen com a campiones de l'autonòmic de Vela de Calp Ítaca (Calp), Teamtac (Dénia) i Ardora III (València), es coronen com a campiones de l'autonòmic de Vela de Calp
LamarinaAlta.com
Cercador

Ítaca (Calp), Teamtac (Dénia) i Ardora III (València), es coronen com a campiones de l'autonòmic de Vela de Calp

23 de maig de 2022 - 18: 16

Englobat al XXII Trofeu Rumb Solidari, el Reial Club Nàutic de Calp ha acollit aquest cap de setmana prop de 30 embarcacions d'11 clubs nàutics de la Comunitat Valenciana per celebrar el Campionat Autonòmic de Creuer ORC 2022, organitzat pel RCN de Calp i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana. Una prestigiosa regata que compta com a prova classificatòria per al Campionat d'Espanya de Creuers i que ha tornat a penjar el cartell de complet al club calpí.

El dissabte 21 de maig arrencava la competició amb una mitjana de 12 nusos i amb les embarcacions més qualificades de la costa valenciana preparades per salpar. Durant les tres mànegues que es van realitzar, els regatistes es van mesurar amb els seus iguals per aconseguir alçar-se al capdamunt de la classificació. Després d'aquesta primera jornada, marcada per unes excel·lents condicions climatològiques, els creueristes començaven a situar-se al rànquing.

Imatge: Campionat de Vela a Calp

A la primera posició provisional de la categoria ORC A se situava l'embarcació local Ítaca, patronejada per Manuel Gallego, amb primers llocs a les tres mànegues. Entre la flota més nombrosa, la dels ORC B, s'ubicava al capdavant el Teamtac del Reial Club Nàutic de Dénia, patronejat per Gustavo Gastaldi, amb dos primers i un segon lloc. Els ORC C estaven liderats pel creuer del Reial Club Nàutic de València, Andora III, patronejat per Antonio Gadea, amb tres primers llocs més.

El diumenge 22 de maig, clarejava amb poc vent i amb una classificació molt renyida. Un dia que seria decisiu per coronar els guanyadors autonòmics de Creuer ORC d'aquest any. A més, aquest club nàutic de la Costa Blanca també acollia durant aquesta jornada la quarta prova del Trofeu 5 Clubs 2022.

Imatge: Campionat Autonòmic de Creuer ORC 2022

A les 12 hores, es va donar la eixida a la flota de creuers amb una intensitat de vent de 5 nusos. Durant tot el matí, els regatistes van estar navegant per les aigües del Mediterrani, demostrant la seva destresa sobre el vaixell i fent front al suau vent. Aquesta jornada els deparava una regata costanera al?Albir d?unes 12,5 milles. Sense
el vent, però, va caure i es va haver d'escurçar la travessia, situant la línia d'arribades a la badia d'Altea.

campions

L'or de la classe ORC A es queda al RCN de Calp amb l'Ítaca. El calpí Manuel Gallego, al capdavant de l'Ítaca, s'ha marcat un quart lloc durant la travessia d'aquesta jornada que, sumat a les tres primeres posicions del dia anterior, l'han fet posicionar-se a dalt del rànquing. A sis punts de distància, amb una puntuació total de 13, es feia amb la plata el Tagomago III, patronejat per
Lucía Albelda. Tancant el top 3 d'aquesta categoria, se situava amb 15 punts el Jeffertje II, amb Carl Bal al comandament de la tripulació. Un podi completament compost per regatistes del Reial Club Nàutic de Calp.

El Teamtac de Dénia lidera la categoria de Creuer ORC B. Encapçalant la classificació de la flota més nombrosa es troba el Teamtac del Reial Club Nàutic de Dénia que, patronejat per Gustavo Gastaldi, ha aconseguit guanyar gràcies als seus 7 punts totals. Una final molt ajustada, que deixava el seu principal rival a tan sols un punt de diferència. El Tanit IV – Medilevel, amb Juan Antonio Sánchez del RCR d'Alacant al comandament, s'ha fet amb la plata gràcies a 8 punts.

El bronze d'aquesta categoria es queda a Calp amb l'embarcació Aurora que, patronejada per Javier Lledó, s'ha aconseguit situar al podi amb 16 punts.

L'embarcació valenciana Ardora III es corona a la classe ORC C. El patró Antonio Gadea, al comandament de l'Ardora III, ha guiat fins a la victòria absoluta la seua tripulació amb una impecable classificació composta per 4 primers llocs. La plata d'aquesta categoria se'n va al Club Nàutic de Campomanes amb Vladislav Goryachev i el seu Chrono, que ha aconseguit sumar un total de 10 punts al rànquing. A només 2 punts de distància, es queda amb el bronze el Marina Sis del Club Nàutic d'Altea, patronejat per Vicente Guijarro González.

Lliurament de premis i reconeixements

El lliurament de premis ha tingut lloc al mateix Reial Club Nàutic de Calp, on s'ha realitzat simultàniament la del Campionat Autonòmic de Creuer ORC 2022 – XXII Trofeu Rumb Solidari i la de la quarta prova del Trofeu 5 Clubs 2022.

Un acte que ha comptat amb la presència de Juan Benlliure, president del RCN de Calp; José Antonio Chapa, vicepresident tercer de la FVCV i president de l'ACNCV; Carina Gimeno, vicepresidenta del RCN de Calp i vocal de la FVCV; Rebeca Merchán, regidora de joventut i participació ciutadana de l'Ajuntament de Calp; i Matías Torres, regidor de platges de l'Ajuntament de Calp. El lliurament de premis va finalitzar amb una rifa i un sorteig d'obsequis nàutics.